top of page

Sikring af hjemmet til baby: Disse fem farer skal du kende


Har du en lille baby, som snart begynder at kravle og udforske huset? Så skal du til at sikre hjemmet, så det ikke er farligt for din mindste at lege Christoffer Columbus. Tim Linde Nielsen ved Førstehjælp.dk guider dig til, hvordan du babysikrer hjemmet.



Det er sjovt og skønt, men ikke altid nemt at have en lille mobil pilfinger i hjemmet. Alting skal undersøges, puttes i munden eller rives ned fra bordet. Derfor er det også vigtigt, at du gennemgår dit hjem med fokus på farer for familiens mindste, inden din baby kan komme omkring, påpeger indehaver af Førstehjælp DK Tim Linde Nielsen. Han kommer her med fem vigtige råd til dig.

1) Fjern alt kemi Gennemgå huset for alle former for kemi. Det kan være dit rengøringsmiddel på gulvet på toilettet eller de opvasketabs, du har stående i skabet under vasken. Det kan se spændende ud for familiens mindste, og det kan være meget farligt og ætsende at komme i kontakt med. ”Produkterne kan have flotte farver, som tiltrækker børn. Du ved selv, at de er farlige, men det gør de mindste ikke. Derfor anbefaler jeg også, at man ALDRIG hælder kemikalier på sodavandsflasker, og at man altid skruer den børnesikrede hætte tilbage på flasken efter brug,” understreger Tim Linde Nielsen.

2) Er dine planter giftige? Et grønt hjem er dejligt og imødekommende, synes de fleste. Men har du en lille nysgerrig baby i hjemmet, så skal du være meget opmærksom på, om dine planter er giftige, da mange børn automatisk vil hive blade af og putte dem i munden, fortæller Tim Linde Nielsen. Undgå også at putte grus, lecanødder eller glasperler i overfladen, da børn putter ting i munden, og der kan være risiko for kvælning. I forhold til planter kan du danne dig et overblik på giftlinjen her.

3) Av av… slå-, fald- og andre skader Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når din lille baby begynder at kravle eller gå. Vær opmærksom på ting, som din guldklump kan få i hovedet, hvis man hiver i det, og du bør altid sikre dig, at reoler er boltet fast til væggen. Har jeres spisebord eller sofabord skarpe hjørner, kan man påmontere en plastikbeskytter, som skærmer mod skarpe kanter. Ledninger og gardinsnore skal desuden være godt fastgjort, så barnet ikke kan vikle sig ind i dem.

4) Skoldning i køkkenet Køkkenet er et sjovt sted for børn at lege, mens mor og far laver aftensmaden. Men vær dog særlig opmærksom på, at der ikke er nogen ting, som familiens mindste kan få fat i. En ledning til en el-kedel med kogende vand må aldrig hænge ud over køkkenbordet, mens håndtaget til den varme stegepande skal vende væk fra barnet. Husk også at opbevare knive, sakse og andre skarpe genstande på sikre steder. Du kan overveje at have børnesikring på dine skabe i køkkenet, så de ikke er så lette at få adgang til få små pilfingre.

5) Sikkerhed ved vand Mange børn finder ro i et dejligt varmt bad på badeværelset. Og det kan da være fristende lige at forlade lokalet, hvis mobilen ringer eller én af de store søskende kalder. Men man må aldrig lade børn være uden opsyn i forbindelse med vand, understreger Tim Linde Nielsen. På samme måde skal man også være opmærksom ved badning i soppebassin udenfor i haven om sommeren. Det skal være både sjovt og sikkert, understreger Tim Linde Nielsen.

OG HUSK: At dele listen med bedsteforældre eller andre voksne, som skal passe dit barn;)


 

Kursus i babyførstehjælp Sikring i hjemmet er et af de mange emner, som Førstehjælp DK behandler i vores kurser om babyførstehjælp. På kurset lærer du også alt om: - At skabe et sikkert hjem inden ulykken sker - Fjernelse af fremmedlegme, hvis barnet får noget galt i halsen - Hjerte/lunge redning (hjertemassage og kunstigt åndedræt) - Førstehjælp til feberkramper og falsk strube hoste.

Er du interesseret i at høre mere om førstehjælp til babyer eller børn, kan du læse om vores kurser og bestille her.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål på: 26130289 eller på foerstehjaelpdk@gmail.com


0 kommentarer
bottom of page